supermarkten in Moraira

Supermarkten in Moraira

Het aanbod van winkels in Moraira is niet groot, maar wel vrij divers. Voor veel dingen hoef je het dorp niet uit. Opvallend is dat de kwaliteit van de winkels iets hoger ligt dan in de gemiddelde badplaats in Spanje. Natuurlijk vind je ook hier een aantal winkels die vooral badspullen, speelgoed en souvenirs aanbieden, maar je vindt ook een aantal leuke winkeltjes waar je echt leuke spullen kunt kopen.

Wie zijn badkleding vergeten is kan in een aantal winkels terecht of zelfs bij de gecombineerde Tommy Hilfiger / Lacoste zaak nog een lastminute bikini kopen. In het centrum kun je verder kleding, drogisterij-artikelen, parfum, sportkleding, kranten, tijdschriften, schoenen, leuke spullen voor je interieur, schilderijen, sieraden en nog nog veel meer kopen. Goedkope zooi koop je vooral in de enkele winkels van Chinese eigenaren waar je echt van alles kunt kopen. Verwacht hier niet de beste kwaliteit en zelfs niet altijd de beste prijzen. Een luchtbed dat hier voor tien euro aangeboden wordt kan in de supermarkt gerust voor acht euro te vinden zijn.

Afdingen

In tegenstelling tot sommige andere Zuid-Europese landen is afdingen in winkels hier niet gewoonlijk. Op de wekelijkse markt is het een heel ander verhaal. Daar kun je op bepaalde artikelen eenvoudig dertig tot vijftig procent van de vraagprijs af krijgen.

Welk supermarkten zijn er zoal?

pepelasal.png

Moraira kent enkele uitstekende supermarkten. De beste naar onze mening is Pepe La Sal  deze heeft 3 vestigingen in Moraira en een in de Cumbre del Sol, de grootste ligt ten zuiden van Moraira aan het begin van de urbanisatie San Jaime. Deze supermarkt is te vergelijken met de beter filialen van onze eigen Albert Heijn. Het assortiment is groot en uitstekend van kwaliteit. De slagerij in deze supermarkt heeft een zeer groot aanbod van vlees dat naar onze mening van smaakvol en vers is. Ook het assortiment aan verse kazen, worst, vleeswaren en verse vis is goed te noemen. De keuze aan Iberische hammen is enorm. Je kunt hier ook complete hammen van diverse kwaliteiten aanschaffen.Ook zijn hier een groot aantal producten/levensmiddelen te verkrijgen van het huismerk van de Albert Heijn, de Euroshopper en verschillende Nederlandse A-merken. De hagelslag hoeft dus zeker niet meer mee in de koffer. Het precieze aanbod verschilt per keer maar vooral in de zomermaanden is er volop keus.  De openingstijden zijn : van maandag t/m zaterdag 08:30 – 20:30 en op zondag van 09:00 – 13:30 ( het filiaal in de Cumbre sluit doordeweeks om 17:30)

logo_masymas.jpg

Een andere supermarkt is Mas-y-mas, herkenbaar aan de groen-gele kleuren. Deze supermarkten die zich in de nabijheid van beide Pepe La Sal supermarkten bevinden zijn van een ander kaliber. Het aanbod is kleiner en minder aantrekkelijk. De winkel zelf is een stuk ongezelliger en het lijkt erop alsof zelfs het personeel minder vriendelijk is en meer in de pad loopt dan bij de concurrent. De Mas-y-mas supermarkten zou je kunnen vergelijken met de oude Edah winkels. De openingstijden zijn van 09:00 tot 21:00 van maandag t/m zaterdag (zondags gesloten)

Sinds 2011 is er ook een filiaal van deze Duitse keten Lidl n Moraira. deze is gelegen op de weg van Moraira naar Teulada bij het nieuwe commerciële centrum “Planet”. De winkel is geopend van 09:15 tot 21:15. (zondags gesloten)

winkelen-pepelasal.jpgwinkelen-centro-commercial-kristal-mar.jpgwinkelen-masymas.jpg

 

Openingstijden

De supermarkten zijn zeven dagen per week geopend en sluiten niet tijdens de middag. De meeste zijn ook ‘s avonds open tot ongeveer 20 of 21 uur. Op zondag sluiten de supermarkten eerder, meestal zo rond 14 uur ‘s middags. Van de andere winkels is een deel op zondag gesloten, het zijn vooral de op toeristen gerichte winkeltjes die wél op zondag geopend zijn.

winkelen-openingstijden.jpgwinkelen-hagelslag.jpgwinkelen-etalage.jpg

Prijzen

Wat betreft het prijsniveau kun je het vergelijken met wat we in Nederland gewend zijn. Goedkoper zijn verse vis, alcoholische dranken, badkleding en lokale groente en fruit. Duurder zijn vooral de geïmporteerde artikelen en levensmiddelen. Brandstof is door een lagere belastingdruk in Moraira (en heel Spanje) goedkoper dan in Nederland.

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.