Omgeving

Moraira,
vroeger een klein vissershaventje, nu tevens een toeristisch en mondain vakantiestadje met goed verzorgde straatjes en pleintjes waar het voor vakantiegangers en de vele overwinteraars prettig wandelen en winkelen is dankzij het gezegende klimaat. Vele activiteiten, gezellige terrasjes, barretjes en inmiddels meer dan 70 restaurantjes zijn in Moraira tot Uw beschikking.

Nog steeds vindt U hier de resten van het oude Spanje: bezoek maar eens de oude uitkijktoren “Torre de Vigia”(1553) of het historische kasteel El Castillo (1742), die vroeger ter bescherming van zeerovers diende en tegenwoordig dienst doet als gepast decor bij de vele plaatselijke feesten. Daarnaast is er een moderne jachthaven, beschut tussen de rotsen Cap Blanc en Punta de Moraira, die fungeert als thuishaven voor de vele vissersboten.

Stranden
De kust bestaat afwisselend uit rotspartijen en heerlijke zandstranden die zeer geleidelijk aflopen. De stranden zijn beloond met de Blauwe Vlag voor schoon en helder zeewater. Het grootste strand Lampolla, dichtbij het centrum, ligt aan de voet van het oude Castillo. Er is strandtoezicht, een restaurant en een parking.

Een andere aanrader is het zandstrand van El Portret met bescheiden boulevard, enkele restaurantjes en terrasjes. Het is het meest beschutte strand in de omgeving en u kunt hier daarom het hele jaar door, ook in de winter, genieten van de zon bij de ruisende zee. Verder is er nog het strandje Plajetas en het rotsstrandje Andrago. In de naaste omgeving vindt u ook vele zandstranden.

Activiteiten
Voor een actieve vakantie bent u hier ook zeker op zijn plaats.
Men kan een boot en/of jetski huren, zeilen, duiken en vissen. Voor de golfliefhebbers zijn er vele uitstekende golfbanen, waaronder ook in Moraira zelf.
Op vrijdag is er een vrij grote markt. U kunt hier o.a. terecht voor kleding, schoenen, tassen, souvenirs, keramiek, vis, fruit en verse groenten.