CasaCallas op Tripadvisor

We zijn nu ook te vinden op Tripadvisor.

Zoek op Spanje, Moraira en dan op “bijzondere accomodatie’s”.
Want we vinden dat we dat zijn: Bijzonder!

Vergeet niet ons bij Trip advisor te beoordelen als je bij ons gelogeerd hebt.

Casacallas op Zoover

Casacallas staat in de top 10 van genomineerde appartementen in Spanje!

We scoren een 9,6. We zijn er erg blij mee.  Kijk hier naar onze voorlopige plaats

Maar:

Wil je dat we nog hoger eindigen?
Dan hebben we nog even de tijd.
Wil jij een aantrekkelijk aanbod krijgen van Zoover?

Help ons dan NOG hoger te eindigen!
Je kunt ons dus helpen. Heb je nog niet gestemd en zou je dat wel willen doen?

Hier is waar je ons kunt helpen

Zoover-awards-2016-2_273x228-2

Algemene informatie over Moraira

Moraira is een vissersdorpje aan de Costa Blanca

Moraira vormt samen met het 4 kilometer landinwaarts gelegen Teulada één gemeente in de provincie Valencia. Het ligt tussen de populaire plaatsen Calpe en Denia in.

moraira_centrum

Moraira heeft haar eigen karakter weten te bewaren. Hier geen gigantische hotels of andere hoogbouw. Bijna alle toeristen verblijven in vrijstaande villa’s, gelegen in residentiële zones en vrijwel altijd voorzien van een eigen zwembad. Je ziet het op straat ook erg goed aan het soort toeristen dat er rondloopt. Veelal mensen met een bovenmodaal inkomen zonder dat er sprake is van een opgeblazen sfeer.

Je zou verwachten dat het plaatsje door de afwezigheid van grote hotels en appartementencomplexen vrij rustig en doods zou zijn, maar het tegendeel is waar. In het centrumheerst een gezellige drukte zonder dat het te druk wordt. De sfeervolle terrasjes zijn zeker ‘s avonds altijd goed bezet en ook de winkeltjes die aanwezig zijn hebben niet te klagen over de belangstelling.

De haven herbergt naast wat vissersboten tegenwoordig vooral plezierjachten en andere recreatieboten. In de haven bevindt zich nog een traditionele visafslag die druk bezocht wordt door viskopers en toeristen uit de hele omgeving.

Vanuit ons Guesthouse Casacallas is het slechts 10 minuten naar het centrum.

De sfeer in Moraira is gemoedelijk en het is er veilig. Diefstal of zakkenrollerij kunnen voorkomen. Pas daarom goed op waardevolle bezittingen en maak indien mogelijk gebruik van een kluis

Overnachten in Moraira doe je vooral in privé-villa’s zoals ons Guesthouse.Het dorp kent slechts enkele kleinere hotels en appartementengebouwen, die vrijwel niet door Nederlandse touroperators aangeboden worden.

De privévilla’s zoals de onze hebben vrijwel altijd een eigen zwembad en kunnen tot 3-4 kilometer landinwaarts liggen. Onze ligging is perfect. Het boeken van de villa’s geschiedt in de meeste gevallen rechtstreeks bij de eigenaar die zijn of haar villa via internet aanbiedt. Steeds meer villa’s worden inmiddels ook aangeboden via bemiddelingssites.

Bezoek ook onze site: Casacallas.nl

Het dorp telt één camping: Camping Moraira, gelegen aan de rand van het dorp op een paar honderd meter afstand van zee en strand. De camping biedt ongeveer 100 staanplaatsen voor toercaravans en is het hele jaar open.

Stranden van Moraira

Stranden van Moraira

Moraira heeft vier stranden. De meeste mensen zullen terecht komen op het grootste strand van Moraira, Platja de l’Ampolla. Dit strand is direct naast het centrum van Moraira te vinden en is geschikt voor alle mensen. In de ochtend vind je hier vooral senioren die vlak na zonsopkomst een duik in het zeewater komen nemen, in de loop van de ochtend zijn het vooral gezinnen en complete families die een plaatsje zoeken op het strand. Het strand is een zandstrand met fijn licht zand en de zee wordt slechts geleidelijk aan dieper. Mede daarom is het een zeer geschikt strand voor mensen met jonge kinderen.
Het strand is ongeveer 250 meter lang en gemiddeld zo’n 25-30 meter breed. Overdag is de reddingspost bemand.

   

Aan de noordzijde van Moraira vind je Platja de Portet, een smal zandstrand dat vooral bezocht wordt door mensen die in de dircte omgeving van dit strand wonen of tijdelijk verblijven. Het aantal parkeerplaatsen is hier vrij beperkt.

Aan de zuidkant van Moraira vind je Platja Platgetes, een klein maar vaak relatief rustig zandstrand met aan de noordzijde enkele rotspartijen die geliefd zijn bij snorkelaars en vissers. Bij het strand zijn enkele restaurants en bars te vinden die in de hogere prijsklasse vallen.

supermarkten in Moraira

Supermarkten in Moraira

Het aanbod van winkels in Moraira is niet groot, maar wel vrij divers. Voor veel dingen hoef je het dorp niet uit. Opvallend is dat de kwaliteit van de winkels iets hoger ligt dan in de gemiddelde badplaats in Spanje. Natuurlijk vind je ook hier een aantal winkels die vooral badspullen, speelgoed en souvenirs aanbieden, maar je vindt ook een aantal leuke winkeltjes waar je echt leuke spullen kunt kopen.

Wie zijn badkleding vergeten is kan in een aantal winkels terecht of zelfs bij de gecombineerde Tommy Hilfiger / Lacoste zaak nog een lastminute bikini kopen. In het centrum kun je verder kleding, drogisterij-artikelen, parfum, sportkleding, kranten, tijdschriften, schoenen, leuke spullen voor je interieur, schilderijen, sieraden en nog nog veel meer kopen. Goedkope zooi koop je vooral in de enkele winkels van Chinese eigenaren waar je echt van alles kunt kopen. Verwacht hier niet de beste kwaliteit en zelfs niet altijd de beste prijzen. Een luchtbed dat hier voor tien euro aangeboden wordt kan in de supermarkt gerust voor acht euro te vinden zijn.

Afdingen

In tegenstelling tot sommige andere Zuid-Europese landen is afdingen in winkels hier niet gewoonlijk. Op de wekelijkse markt is het een heel ander verhaal. Daar kun je op bepaalde artikelen eenvoudig dertig tot vijftig procent van de vraagprijs af krijgen.

Welk supermarkten zijn er zoal?

pepelasal.png

Moraira kent enkele uitstekende supermarkten. De beste naar onze mening is Pepe La Sal  deze heeft 3 vestigingen in Moraira en een in de Cumbre del Sol, de grootste ligt ten zuiden van Moraira aan het begin van de urbanisatie San Jaime. Deze supermarkt is te vergelijken met de beter filialen van onze eigen Albert Heijn. Het assortiment is groot en uitstekend van kwaliteit. De slagerij in deze supermarkt heeft een zeer groot aanbod van vlees dat naar onze mening van smaakvol en vers is. Ook het assortiment aan verse kazen, worst, vleeswaren en verse vis is goed te noemen. De keuze aan Iberische hammen is enorm. Je kunt hier ook complete hammen van diverse kwaliteiten aanschaffen.Ook zijn hier een groot aantal producten/levensmiddelen te verkrijgen van het huismerk van de Albert Heijn, de Euroshopper en verschillende Nederlandse A-merken. De hagelslag hoeft dus zeker niet meer mee in de koffer. Het precieze aanbod verschilt per keer maar vooral in de zomermaanden is er volop keus.  De openingstijden zijn : van maandag t/m zaterdag 08:30 – 20:30 en op zondag van 09:00 – 13:30 ( het filiaal in de Cumbre sluit doordeweeks om 17:30)

logo_masymas.jpg

Een andere supermarkt is Mas-y-mas, herkenbaar aan de groen-gele kleuren. Deze supermarkten die zich in de nabijheid van beide Pepe La Sal supermarkten bevinden zijn van een ander kaliber. Het aanbod is kleiner en minder aantrekkelijk. De winkel zelf is een stuk ongezelliger en het lijkt erop alsof zelfs het personeel minder vriendelijk is en meer in de pad loopt dan bij de concurrent. De Mas-y-mas supermarkten zou je kunnen vergelijken met de oude Edah winkels. De openingstijden zijn van 09:00 tot 21:00 van maandag t/m zaterdag (zondags gesloten)

Sinds 2011 is er ook een filiaal van deze Duitse keten Lidl n Moraira. deze is gelegen op de weg van Moraira naar Teulada bij het nieuwe commerciële centrum “Planet”. De winkel is geopend van 09:15 tot 21:15. (zondags gesloten)

winkelen-pepelasal.jpgwinkelen-centro-commercial-kristal-mar.jpgwinkelen-masymas.jpg

 

Openingstijden

De supermarkten zijn zeven dagen per week geopend en sluiten niet tijdens de middag. De meeste zijn ook ‘s avonds open tot ongeveer 20 of 21 uur. Op zondag sluiten de supermarkten eerder, meestal zo rond 14 uur ‘s middags. Van de andere winkels is een deel op zondag gesloten, het zijn vooral de op toeristen gerichte winkeltjes die wél op zondag geopend zijn.

winkelen-openingstijden.jpgwinkelen-hagelslag.jpgwinkelen-etalage.jpg

Prijzen

Wat betreft het prijsniveau kun je het vergelijken met wat we in Nederland gewend zijn. Goedkoper zijn verse vis, alcoholische dranken, badkleding en lokale groente en fruit. Duurder zijn vooral de geïmporteerde artikelen en levensmiddelen. Brandstof is door een lagere belastingdruk in Moraira (en heel Spanje) goedkoper dan in Nederland.

Lonia de Pescado

Als liefhebber van verse vis is een bezoek aan de visafslag van Moraira een interessante ervaring. Als je wilt kun je hier iedere weekdag vanaf 10 uur ‘s morgens verse vis kopen. Een aardig woordje Valenciaans spreken is dan wel een pré, want de veiling geschiedt in deze lokale taal. De veilingmeester noemt de partij waarom het gaat en gaat vervolgens steeds verder zakken in prijs totdat iemand het tegen de genoemde prijs wil hebben. Dit is veilen op basis van afbod. Mocht de kapitein van de betreffende vissersboot het bod te laag vinden dan mag hij die partij van de veilig terugtrekken. De vis belandt dan in één van de restaurants van Moraira.

Alle vis die geveild wordt op de Lonja de Pescado is lokaal gevangen vis. In het geval van Moraira ligt het visgebied net buiten de haven van Moraira. De vissersvloot van Moraira bestaat uit een vijftal boten van maximaal 12 meter lang. Door de visvangst beperkt te houden en aan strikte regels onderhavig te laten zijn is het mogelijk om aan duurzame visvangst te doen.

Mocht je hier niet mee willen bieden maar wel van een verse lokale vis willen genieten dan kun je dat doen in enkele restaurants in Moraira.

Veel nieuwe boekingen

Hallo allemaal,

Weet u al wanneer u op vakantie gaat?

Wacht dan niet te lang met boeken, want we lopen de laatste tijd alweer aardig vol. Veel appartementen zijn al geboekt.

Maar er is zeker nog wel plaats. Neem dus contact met ons op om beschikbaarheid na te vragen.

We verwelkomen u graag in ons guesthouse.

Welkom bij Casacallas!

Welkom bij Casacallas.

We hebben net een vernieuwde website. Nu kunnen we jullie op de hoogte houden van onze belevenissen. Die kun je straks vinden op deze pagina. We gaan hier hopelijk regelmatig kleine artikeltjes publiceren over ons guesthouse CasaCallas.

Tevens is er nu een testimonial pagina. Daar kunnen jullie lezen hoe anderen het verblijf bij ons ervaren hebben.