Algemene informatie over Moraira

Moraira is een vissersdorpje aan de Costa Blanca

Moraira vormt samen met het 4 kilometer landinwaarts gelegen Teulada één gemeente in de provincie Valencia. Het ligt tussen de populaire plaatsen Calpe en Denia in.

moraira_centrum

Moraira heeft haar eigen karakter weten te bewaren. Hier geen gigantische hotels of andere hoogbouw. Bijna alle toeristen verblijven in vrijstaande villa’s, gelegen in residentiële zones en vrijwel altijd voorzien van een eigen zwembad. Je ziet het op straat ook erg goed aan het soort toeristen dat er rondloopt. Veelal mensen met een bovenmodaal inkomen zonder dat er sprake is van een opgeblazen sfeer.

Je zou verwachten dat het plaatsje door de afwezigheid van grote hotels en appartementencomplexen vrij rustig en doods zou zijn, maar het tegendeel is waar. In het centrumheerst een gezellige drukte zonder dat het te druk wordt. De sfeervolle terrasjes zijn zeker ‘s avonds altijd goed bezet en ook de winkeltjes die aanwezig zijn hebben niet te klagen over de belangstelling.

De haven herbergt naast wat vissersboten tegenwoordig vooral plezierjachten en andere recreatieboten. In de haven bevindt zich nog een traditionele visafslag die druk bezocht wordt door viskopers en toeristen uit de hele omgeving.

Vanuit ons Guesthouse Casacallas is het slechts 10 minuten naar het centrum.

De sfeer in Moraira is gemoedelijk en het is er veilig. Diefstal of zakkenrollerij kunnen voorkomen. Pas daarom goed op waardevolle bezittingen en maak indien mogelijk gebruik van een kluis

Overnachten in Moraira doe je vooral in privé-villa’s zoals ons Guesthouse.Het dorp kent slechts enkele kleinere hotels en appartementengebouwen, die vrijwel niet door Nederlandse touroperators aangeboden worden.

De privévilla’s zoals de onze hebben vrijwel altijd een eigen zwembad en kunnen tot 3-4 kilometer landinwaarts liggen. Onze ligging is perfect. Het boeken van de villa’s geschiedt in de meeste gevallen rechtstreeks bij de eigenaar die zijn of haar villa via internet aanbiedt. Steeds meer villa’s worden inmiddels ook aangeboden via bemiddelingssites.

Bezoek ook onze site: Casacallas.nl

Het dorp telt één camping: Camping Moraira, gelegen aan de rand van het dorp op een paar honderd meter afstand van zee en strand. De camping biedt ongeveer 100 staanplaatsen voor toercaravans en is het hele jaar open.

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.